Billie de Haas

billieIn januari 2010 ben ik begonnen als promotiestudent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn proefschrift richt zich op seksuele voorlichting in Oeganda en is een samenwerking tussen het Population Research Centre van de faculteit ruimtelijke wetenschappen en Rutgers WPF, een internationale NGO gericht op de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van met name jongeren wereldwijd.

Tijdens mijn Research Master Population Studies heb ik onderzoek gedaan naar de percepties van Oegandese jongeren op het gebied van relaties en seksualiteit. In mijn huidige promotieonderzoek richt ik mij op de leraren die op middelbare scholen in Oeganda seksuele voorlichting geven. Mijn doel is om door middel van kwalitatief onderzoek meer te leren over hun persoonlijke ervaringen, opvattingen en ideeën met betrekking tot seksualiteit en seksuele voorlichting en hoe deze terugkomen in de manier waarop zij seksuele voorlichting geven in de klas. Samen met de leraren hoop ik bij te kunnen dragen aan een kwaliteitsverbetering van seksuele voorlichting in Oeganda.

Mail: Billie de Haas