Lotje de Vries

lotjeIk heb Ontwikkelingssociologie gestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Daarna heb ik gewerkt in Senegal bij de NGO Enda Prospectives Dialogues Politiques (Diapol), waarnaar ik uitgezonden was via ICCO. Recentelijk ben ik met mijn promotieonderzoek gestart bij het Afrika-Studiecentrum in Leiden. Mijn thema’s zijn governance, grenzen, de Staat in Afrika, regionale integratie en visserij en mijn regionale expertise is Zuid-Soedan, Senegal, Gambia en Guinee. Mijn belangrijkste publicatie is: Abdoul, Mohamadou, Lotje de Vries (2007). Bissau. Dynamiques locales dans les espaces transfrontaliers et intégration régionale en Sénégambie méridionale. In : Amadou Diop and Aminata Niang Diene (eds) Les États-Nations face à l’intégration regionale en Afrique de l’Ouest; Le cas du Sénégal. Paris, Karthala.

Mail Lotje de Vries