Louise Müller

Na mijn Bachelor en Master opleidingen Filosofie en Wereldgeschiedenis aan de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit in Rotterdam vertrok ik in 2004  naas200_louise.mullerr de hoofdstad van Schotland voor een Msc. in Afrika Studies aan de Universiteit van Edinburgh. Ik ben in deze prachtige stad gebleven om aan dezelfde universiteit ook te promoveren in de Afrikanistiek. In de zomer van 2009 heb ik mijn promotie onderzoek aan de Universiteit van Edinburgh afgerond.  Mijn onderzoek ging over de religie van de Ashanti in Ghana als een verklaringsfactor in het voortbestaan van diens traditionele politieke systeem (chieftaincy). Het boek ‘Religion and Chieftaincy in Ghana’, dat gebaseerd is op mijn promotie onderzoek, is o.a. verkrijgbaar via www.bol.com en www.lit-verlag.de. In het najaar van 2009 begon ik als postdoctoraal onderzoeker bij het Onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Als lid van de focus groep ‘Cultures and Identities‘ bestudeerde ik de processen van identiteitsvorming van West-Afrikanen in Amsterdam-Zuidoost (de Bijlmer). Daarbij richtte ik mij met name op de receptie van West-Afrikaanse postkoloniale films onder West Afrikanen in de Bijlmer (zie: New West African Films, pag. 5 en 6). Zie verder de websites www.atumpan.com en leidenuniv.academia.edu/louisemuller.

Momenteel ben ik actief als freelance docent Engels en Academische Vaardigheden, actief lid van de ASC-community en webmaster van de NVAS. In de functie van webmaster moedig ik hierbij alle NVAS-leden aan om regelmatig blogs te schrijven voor de NVAS, zodat we allemaal op de hoogte blijven van elkaars bevindingen over Afrika.