Eerste NVAS Pubquiz een succes!

Woensdag 11 oktober vond de eerste NVAS Pubquiz plaats. Maar liefst 5 teams streden mee om de eer en een prachtige set Afrikaanse doeken. Onder andere erelid Ton Dietz, de voormalig directeur van het Afrikastudiecentrum, Froukje Krijtenburg, onze voormalig secretaris, en de huidige directeur van het Afrikastudiecentrum (én levenslang NVAS-lid) Jan-Bart Gewald waren aanwezig evenals vele nieuwe gezichten en vanaf heden nieuwe leden! Met teamnamen als ‘African Sun’, ‘Ushindi’ (Kiswahili voor ‘overwinning’) alsook ‘Mothers of Immaculate Conception’ werd er driftig geprobeerd de concurrentie angst en ontzag in te boezemen. Gedurende 8 rondes van ieder 10 vragen werden de deelnemers getest op hun kennis over het Afrikaanse continent.

Tijdens de eerste plaatjesronde moesten teams aangeven welke landen hoorden bij de vlaggen die zij te zien kregen, dit bleek een stuk lastiger dan gedacht! Vervolgens volgden er vragenrondes met onderwerpen als ‘sport’, ‘wildlife & landbouw’ en ‘geschiedenis’. Tevens was er een muziekronde waarin de teams enkele seconden (of soms minuten) van liedjes te horen kregen en vervolgens de artiest en de titel op moesten schrijven. De sfeer zat er goed in, zeker toen na de pauze de tussenstand bekend werd gemaakt. Na afloop van de laatste ronde werden de goede antwoorden doorgesproken (en dit leverde uiteraard hevige discussie op), maar uiteindelijk kon er maar één team winnen. De studenten van de bachelor opleiding Afrikaanse Talen en Culturen bleken ontzettend goed te scoren en zij wisten uiteindelijk de eerste plek te veroveren. Zij hadden meegedaan onder de teamnaam ‘Nambia’, een Afrikaans land dat alleen bestaat in de wilde fantasie van president Trump. We willen iedereen die er was ontzettend bedanken voor de aanwezigheid en we hopen de volgende keer nog meer nieuwe en bekende gezichten te kunnen verwelkomen!

Heb je ook zin gekregen om de volgende keer mee te dingen naar de prijzen? Houd dan onze Newsflash, Facebook en Twitter account in de gaten!

We hopen jullie allemaal bij een volgende Pubquiz te kunnen begroeten!

Namens de NVAS, Jan Jansen & Tanja Hendriks (Pubquiz organisatoren)

Foto’s gemaakt door: Jos Damen